Reinigen en opladen van edelstenen

Grote rol van Edelstenen

Edelstenen spelen eeuwenlang een grote rol in mensenlevens. Behalve dat ze vaak als sieraden werden gedragen, schreven artsen recepten uit voor medicijnen waarin verpulverde edelstenen in waren verwerkt. Mineralen zijn o.a. gevonden bij de volgende beschavingen: Babylonië, Assyrië, Egypte en China en (inheemse) Amerika.

pyriet steen
ruwe edelsteen sieraden

Positieve Energie

De edelstenen geven een positieve energie af aan de drager en omgeving. Deze energie moet regelmatig worden opgeladen en gereinigd omdat de steen in de loop van de tijd negatieve energie heeft opgevangen. Wanneer deze gereinigd en opgeladen moet worden heeft vooral met je eigen gevoel te maken. Voel je dat de werking van de steen minder is geworden, verzorg de steen dan op dat moment. 

Reinigen en Laden

Er zijn meerdere manieren om stenen te laden en te reinigen. Denk hierbij aan het reinigen met water of aarde. Dit kan ervoor zorgen dat sommige edelstenen verkleuren. Daarom zullen wij alleen ingaan op methodes die voor alle edelsteen veilig zijn en edelsteen sieraden in verband met het zilverwerk die erbij komt kijken. 

pyriet en amethist
cleanse smudge kit

Reinigen

Een van de veel gebruikte methode is smudgen. Brand de witte salie of een stuk Palo Santo hout. Houd de edelsteen (sieraad) in de rook om deze te op te laden, ca. 5 seconden.  De witte salie en Palo Santo worden al eeuwenlang gebruikt om negatieve energie te zuiveren. Gebruik de Abalone schelp om de as van de witte salie op te vangen! Wij hebben speciaal een cleanse kit samengesteld, bekijk hier.

Laden

Nadat de steen is gereinigd, is het tijd om deze weer te laden met positief energie. Maanlicht: door de steen minimaal 1 nacht onder het maanlicht te leggen (achter het raam), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Bij voorkeur onder de volle maanlicht! Bergkristal: daarnaast kan een steen worden opgeladen door het op een bergkristal of in een schelp of bakje met kleinere bergkristal stenen te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt, dit kan heel goed met water.

halve maan ketting