Eigenschappen van edelstenen

Edelstenen zijn mooi en zij hebben allemaal unieke helende eigenschappen! Hieronder een overzicht over de werking van edelstenen die wij verkopen. Let op: De metafysische en helende eigenschappen van de edelstenen zijn hier geschetst voor inspiratie, verwijzing en entertainment.

Agaat

Bescherming, kracht, harmonie
agaat

Agaat is een steen van kracht. Het vergroot de creativiteit en versterkt het intellect, waardoor het een nuttige steen is voor zowel studenten als kunstenaars. Het staat ook bekend als een gelukssteen.

Amazoniet

Waarheid, integriteit
amazoniet

Van Amazoniet wordt gezegd dat het de steen is van waarheid, eer, communicatie, integriteit, hoop en vertrouwen. Er wordt ook aangenomen dat het de creativiteit en het intellect verbetert.

Amethist

Soberheid, zelfinzicht
Amethist

De amethist steen helpt bij zelfinzicht, hulp bij verslavingen, intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen. Bekijk hier alle amethist sieraden

Apatiet

Manifestatie
apatiet

Apatiet komt voor in meerdere kleuren. Apatiet werkt motiverend, maakt ambitieus, onafhankelijk en helpt je om je doelen te bereiken. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit.

Aquamarijn

Moed, innerlijke vrede
Aquamarijn

Aquamarijn, ooit geloofd als de schat van zeemeerminnen, bracht zeilers veel geluk. Het wordt nog steeds gebruikt voor geluk, onbevreesdheid en bescherming. Het wordt ook beschouwd als een steen van eeuwige jeugd en geluk. Bekijk hier alle aquamarijn sieraden.

Aventurijn

Welvaart, vriendschap
aventurijn

Aventurijn zou iemand ten goede komen op alle gebieden van creativiteit en verbeeldingskracht, evenals met intellect en mentale helderheid. Het is een zachte steen die een gevoel van kalmte en balans geeft en geluk bevordert.

Australisch opaal

Helderheid
opal

Australisch zal je helder, positief en gelukkig maken. Met dit kristal ervaar je helderheid en dankbaarheid. Je krijgt meer inzicht in wat je echt wilt in het leven en ervaart ook meer zelfvertrouwen.

Bergkristal

Kracht, energie, helderheid
kwarts

Kwarts kan worden gebruikt om de spirituele, mentale en fysieke niveaus te zuiveren en te verhelderen, negatieve energie op te ruimen en inspiratie en creativiteit te vergroten.

Chrysocolla

Evenwicht, stimulerend
steen

Chrysocolla zorgt voor evenwicht en innerlijk balans en heeft een stimulerend of kalmerend effect, afhankelijk van wat in elke situatie nodig is.

Carneool

Motiverend
Carneeol

Carneool maakt kalm, doelbewust en pragmatisch. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring.

Chalcedoon

Evenwicht, stabiliteit
Chalcedoon

Chalcedoon wordt beschouwd als de ‘steen van de spreker’, wat de verbale behendigheid en het geheugen verbetert. Chalcedoon verbetert ook luistervaardigheid en communicatie.

Citrien

Geluk, Welvaart
Citrine

Citrien werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan voor de drager. Citrien maakt extravert en creatief. Helpt bij geestelijke inspanning om alert te blijven en grote verbanden te zien.

Dendriet opaal

Eigenwaarde
dendriet

Opaal versterkt eigenschappen in algemene zin, brengt stukken omhoog die nog transformatie nodig hebben. Het helpt jezelf meer te waarderen (eigenwaarde vergroten). Zeer vitaliserende steen.

Granaat

Regeneratie, vitaliteit, orde
granaat

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Bekijk hier alle granaat sieraden.

Herkimer diamand

Puur, vibratie 
kwarts

Herkimer-diamanten zijn extreem pure, gekristalliseerde lichtenergie. Het is een steen met een hoge vibratie die gemakkelijk te programmeren is en de effecten van andere stenen versterkt.

Labradoriet

Magie, serendipiteit, bescherming
labradoriet

De Labradoriet steen vermindert angst en geeft kracht, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Er wordt gezegd dat het de aura zuivert, in evenwicht brengt en beschermt, en het is ook een uitstekende steen voor algemene bescherming. Bekijk hier alle labradoriet sieraden.

Lapis Lazuli

Waarheid, innerlijke kracht, organisatie
lapis lazuli

De energie van Lapis Lazuli kan helpen bij het organiseren en tot rust brengen van een drukke of rusteloze geest door verwarring te verminderen en de concentratie te vergroten. Er wordt ook gezegd dat het de creativiteit bevordert. Bekijk hier alle lapis lazuli sieraden.

Larimar

Verandering
larimar

De steen helpt je om je leven in eigen hand te nemen en om met veranderingen om te gaan. De Larimar steen is een zeldzame steen die alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Ook wel Atlantissteen of Dolfijnsteen genoemd.

Maansteen

Intuïtie, droom, energie
39. Moonstone

De maansteen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Bekijk hier alle maansteen sieraden.

Malachiet

Wijsheid, verstandigheid.
malachiet edelsteen

Malachiet is een mineraal dat als edelsteen wordt gebruikt. Het maakt leergierig en nieuwsgierig, helpt je je diepste wensen te verwoorden en woorden in daden om te zetten. Bekijk hier alle malachiet sieraden.

Mosagaat

Natuur, verbinding
steen

Mosagaat versterkt je verbinding met moedernatuur en de aarde. Deze steen geeft je het gevoel aanwezig te zijn en laat je je ware zelf onthullen.

Onyx

Kracht, uithoudingsvermogen
onyx

Onyx wordt verondersteld te helpen bij het ontwikkelen van emotionele en fysieke kracht – vooral in tijden van stress, verwarring of verdriet. Black Onyx wordt ook verondersteld te helpen bij verstandige besluitvorming

Opaal

Positief
opaal

Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. Opaal kan in meerdere kleuren voorkomen.

Peridoot

Geluk, welvaart
46. Peridot

Deze edelsteen staat bekend om zijn levendige kleur en wordt vaak geassocieerd met geluk en welvaart. Peridoot helpt je om negatieve emoties zoals haat, woede, schuldgevoelens en ergernissen los te laten.

Rhodochrosiet

Liefde
Rhodochrosiet

Rhodochrosiet hoort als roze steen bij het hartchakra, waardoor liefde kan ontwaken en groeien. Ook bevordert de steen een gevoel van harmonie, en geduld en compassie met medemens en dieren.

Rozenkwarts

Zelfliefde, liefde voor anderen
rozenkwarts

Rozenkwarts wordt beschouwd als de steen van onvoorwaardelijke liefde. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Bekijk hier alle rozenkwarts sieraden.

Rutielkwarts

Hoop
rutiel

Rutielkwarts is een steen van hoop, vertrouwen en nieuwe mogelijkheden. Het helpt je je talenten te verruimen en te verbreden op alle denkbare fronten.

Turkoois

Communicatie, wijsheid, balans
turkoois

Turkoois wordt geassocieerd met de lucht en brengt hemel-energie naar de aarde. Het helpt om eerlijke en duidelijke communicatie vanuit het hart te bevorderen. Turkoois is ook een krachtig kristal om stress te verlichten.

Tijgeroog

Bescherming, duidelijkheid, kracht
tijgeroog

Tijgeroog is een beschermingssteen die ook zeer stabiliserend en aardend is. Het is een steen die geluk bevordert en welvaart brengt, vaak in de vorm van geld.